Eco Hotel Maya Luna Mahahual pet-friendly se admite mascotas

Hotel Pet-friendly

Honden & katten van harte welkom!

Diervriendelijk hotel

Hotel Maya Luna is een diervriendelijk hotel in Mexico. Ons strand hotel ligt redelijk afgelegen, zodat honden heerlijk kunnen ravotten op het strand en zwemmen in de zee. Zonder dat buren daar last van hebben. Onze hond Ajax heeft zelf zijn eigen paradijsje gevonden:

Hallo Ik heet Ajax!

Ik woon sinds Mei 2019 in Maya Luna. Ik vind het leuk om andere honden met hun baasjes uit te nodigen in het diervriendelijk hotel waar ik woon. Op het strand voor het hotel kun je je uitstekend vermaken!

Ik was pas 8 maanden oud toen ze me opkwamen halen bij mijn stief gezin in Chetumal. De auto rit naar Mahahual duurde erg lang en ik was best wel nerveus over wat er allemaal gebeurde. Maar toen we aankwamen bij het strand, was het meteen alsof ik thuis kwam. De volgende dag werd ik wakker in het paradijs! Ik moest eerst nog even aan de lijn, maar al snel mocht ik overal rond rennen. 

Ik waarschuw mijn baasje altijd even als er iemand aankomt. Maar als ik zie dat alles ok is, en het zijn gasten van het hotel, stop ik meteen met blaffen. Dus ik ben een goeie “hotel hond”, zeggen ze.

Dinga

Dinga, first dog at pet-friendly hotel maya luna

Laatst vroeg een van de gasten die al eerder in Maya Luna waren geweest waar Dinga was. Ik begreep uit het antwoord van mijn baasje dat Dinga heel veel jaren geleden was aan komen lopen bij pet-friendly hotel Maya Luna. Ze was toen pas 5 maanden oud, ietsje jonger dan ik dus. En alhoewel ze haar eerst negeerden, had Dinga dus besloten dat Maya Luna de plek was waar ze wilde wonen. En na 2 weken had ze laten zien dat ze een hele goede waakhond was. Dus mocht ze blijven!. Mijn baasje vertelde de gasten dat ze in januari 2018 was overleden. Jammer dat ik haar nooit gekend heb, want ze was vast ook een hele lieve hond, net als ik!

Droppie

Droppie de kat van pet-friendly hotel Maya Luna

Er is ook nog een zwarte kater in Maya Luna, die heet Droppie. Ze hebben hem in oktober 2012 in de mangrove achter het hotel gevonden. Mijn baasje denkt dat ie maar 3 weken oud was. Doordat hij zo jong al geen moeder meer had, is hij erg schuw en laat zich maar heel zelden zien. Een klein dingetje als je me komt bezoeken in hotel Maya Luna. Ook al is Maya Luna een diervriendelijk hotel,  er is 1 plek waar ik niet mag komen en dat is de keuken. Als je bij me op bezoek komt, mag jij ook niet naar binnen. Geen paniek, want er is genoeg plek buiten om te spelen! Als jouw baasje het goed vindt, mag je wel binnen in de bungalow slapen.

Mahahual Hotel Pet friendly Maya Luna Zippy op visite bij diervriendelijk hotel maya luna
Mahahual Diervriendelijk Hotel Maya Luna kayakken met je beste vriend
Mahahual Hotel Pet friendly Maya Luna Zuma met Pax
Mahahual Hotel Pet friendly Maya Luna visiting dog met rolstoel

Op bezoek bij diervriendelijk hotel Maya Luna

Diervriendelijk hotelbeleid

Katten en honden verblijven gratis, er zijn geen extra kosten bij Maya Luna om je hond mee te nemen.

Katten en honden verblijven gratis, er zijn geen extra kosten bij Maya Luna om je hond mee te nemen.

Ze kunnen bij je in de bungalow blijven. Bij voorkeur slapen ze niet op het bed. We raden aan om hun eigen bed en/of deken mee te nemen. Daardoor voelen ze zich ook meer thuis.

Breng ajb iets mee zodat je de ontlasting van je huisdier van het strand kunt verwijderen. Dit is de verantwoordelijkheid van de hondeneigenaar, niet van ons personeel dat het strand dagelijks schoonmaakt.

Over het algemeen raden we niet aan om de hond (en) te lang alleen in de bungalow te laten. Omdat ze niet in hun eigen omgeving zijn, kunnen ze anders reageren. Terwijl ze thuis nooit blaffen, worden sommige honden wanhopig en blijven uren blaffen. Als je toch besluit om weg te gaan zonder de hond, dan horen we dat graag vantevoren. Aangezien we niet het risico willen lopen dat de hond ontsnapt, kunnen we die dag de bungalow niet schoonmaken. Maar neem even contact met ons op zodat we samen kunnen kijken of we een geschikt tijdstip kunnen vinden om schoon te maken. 

Per bungalow accepteren wij maximaal 3 honden. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot ras of grootte.

Je huisdier in Mahahual

In Mahahual kun je eten kopen voor honden en katten in “La Tiendita” voorheen Baroudi. Het is een kleine supermarkt in het gebied dat we “Casitas” noemen: ze hebben een zeer eenvoudige selectie van voedsel, dus als jouw huisdier speciaal voedsel nodig heeft, neem dat dan mee van huis. De dichtsbijzijnde dierenwinkel waar je speciaal hondenvoer kunt krijgen is in Chetumal, op 140 km afstand van Mahahual.

Mahahual heeft geen dierenkliniek. Er is een dierenarts in Mahahual die kan helpen met wat “basisproblemen”. Ze werkt van huis uit en heeft geen beschikking over apparatuur om dieren te behandelen en/of opereren. Je kunt bij haar terecht voor een eerste diagnose en ze kan medicijnen voorschrijven. De dichtstbijzijnde dierenkliniek is in Bacalar. In Chetumal zijn verschillende dierenklinieken; de een beter uitgerust dan de ander. In sommige van hen verkopen ze speciaal voedsel voor dieren.

Diegenen die in Quintana Roo, Yucatan en Merida en Tabasco wonen, zullen waarschijnlijk met de auto komen. Vergeet niet om voldoende water en voedsel mee te nemen tijdens de reis. De temperatuur kan snel hoog oplopen in een afgesloten auto. Dus laat de dieren nooit in de auto opgesloten wanneer je gaat winkelen.

Helaas is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen in het openbaar vervoer

Er zijn verschillende Mexicaanse bedrijven met vluchten naar Cancun en Chetumal die huisdiervriendelijk zijn. Elke maatschappij heeft zijn eigen beleid met betrekking tot het vliegen met een huisdier. Wij zelf hebben met alle onderstaande maatschappijen gevlogen, maar nooit met een kat of een hond. Daarom is het moeilijk om een echte aanbeveling te doen. Via onze gasten hebben we positieve verhalen gehoord over Volaris en Interjet. Beiden hebben een aparte pagina met informatie over reizen met je huisdier. Denk aan info over het type, meenemen in de cabine of in het bagage ruim, de grootte van de kooi en de benodigde documentatie om met je hond te reizen. Beide maatschappijen hebben beperkingen voor een bepaald type honden.

Als jouw baasje een ander diervriendelijk hotel zoekt in Mexico waar je naar binnen mag, dan moet hij hier even kijken