Eco Hotel Restaurant Maya Luna Mahahual Daytour Laguna de Bacalar

Meer van Bacalar

Het meer van Bacalar is op ong. 45 minuten rijden vanaf Hotel Restaurant Maya Luna. Het heeft als bijnaam het “Meer van de zeven kleuren”. Dit vanwege de grote variatie verschillende blauwe schaduwen in het water. Het meer van Bacalar is 50 kilometer lang en 2 kilometer breed en ligt midden tussen de Mangrove bossen. Een perfecte plek om een dagje door te brengen. Je kunt er zwemmen, windsurfen en waterskieen. Langs het meer van Bacalar liggen verschillende kleine restaurantjes waar je heerlijke locale specialiteiten kunt eten.

Magische stad – Meer van Bacalar

De Spaanse conquistador Gaspar Pacheco stichtte de stad “Santiago de Bacalar” in 1545. Gedurende de 17de eeuw werd de stad vaak aangevallen door piraten. In 1729 was het Fort van San Felipe Bacalar klaar om de inwoners te beschermen. Dit fort is zeker een bezoekje waard.

Het Mexicaanse ministerie van toerisme startte in 2001 het “Magische steden programma”. Het doel van dit programma is om steden te promoten in Mexico die bezoekers een Magische beleving geven. Bacalar kreeg het predicaat “Magische Stad” in 2006. Zonder twijfel vanwege de uitzonderlijk mooie Lagune. In 2012 Mexico telde al 83 “Magische Steden”. Onder hen Valladolid, Izamal en San Christobal de las Casas. Al deze stadjes zijn het zonder meer waard om een bezoek te brengen tijdens een rondreis op Yucatan Peninsula.

Eco Hotel Restaurant Maya Luna dagtocht naar het meer van Bacalar
Eco Hotel Restaurant Maya Luna dagtocht naar het meer van Bacalar ochtend mist
Eco Hotel Restaurant Maya Luna dagtocht naar het meer van Bacalar meer van de 7 kleuren
Eco Hotel Restaurant Maya Luna dagtocht naar het meer van Bacalar zonsondergang

Cenote Azul.

Als je Bacalar bent gepasseerd, zie je na ongeveer 5 km (richting Chetumal) de borden voor “Cenote Azul”. Een spectaculaire “grot” die, naar men zegt, in het midden zon 150 meter diep schijnt te zijn. Het water is erg helder. De Cenote Azul is een goed alternatief om te duiken als de Caribische zee te ruig is. Naast de Cenote is een goed openlucht restaurant met een prachtig uitzicht. Volwassenen en kinderen duiken van het dak van het restaurant in het water.

Meer van Bacalar – overige toers.

Verschillende toer organisatoren bieden kayak, fiets en jungle toers rondom Bacalar. We raden je aan om contact op te nemen met Active NatureCombineer een bezoek aan het meer van Bacalar met de Maya tempels van Chacchoben of Kohunlich. Een fantastische dagtocht !