Eco Hotel Restaurant Maya Luna Mahahual Diving Meso American Barrier Reef

Duiken in Mahahual

Wil je duiken of wil je leren duiken in Mahahual? Boek dan nu je vakantie naar de Costa Maya! Ontdek al het moois dat de onderwaterwereld vlak voor onze kust te bieden heeft!

Vlak voor ons hotel ligt het “Meso-Amerikaanse Rif stelsel”. Na de Great Barrier in Australië is dit het op 1 na grootste levende rif in de wereld. Een fantastische plek om  te duiken. Het wordt bewoond door een grote verscheidenheid aan koraal, sponsen en honderden verschillende soorten tropische vis. Om er maar eens een paar te noemen: de Butterflyfish, Angelfish en Parrotfish kom je vaak in grote scholen tegen. Andere vis die je met regelmatig ziet zijn de snappers, groupers en barracuda’s. 

Als je gaat duiken in Mahahual heb je grote kans om schildpadden of roggen te zien. En soms kom je zomaar een groepje dolfijnen tegen. (Voor een behoorlijk complete lijst met foto’s van vis, koraal, sponsen, algen, reptielen en schildpadden en dolfijnen: Florent’s Guide To The Florida, Bahamas & Caribbean Reefs )

Kortom, de Costa Maya is echt nog een van de onontdekte paradijsjes voor duikers. Als je gaat duiken in Mahahual heb je een grote keus uit verschillende duikplekken. Voor hotel Maya Luna liggen een paar hele mooie plekken. Langs de gehele Costa Maya liggen nog veel meer duikplekken.
De diepte varieert van 3 tot 80 meter. Verder uit de kust, zon 34 kilometer, ligt Banco Chinchorro.

eco hotel restaurant Maya Luna Mahahual duiken voor maya luna
eco hotel restaurant Maya Luna Mahahual duiken koraal rif
eco hotel restaurant Maya Luna Mahahual buceo lancha
eco hotel restaurant Maya Luna Mahahual duiken bij het koraal

Duiken in Mahahual voor Hotel Maya Luna

Ontdek alle schoonheid die Mahahual te bieden heeft. Duikers die naar Hotel Maya Luna komen, kunnen hun duiken regelen met een van de vele duikshops die Mahahual telt. De meeste duikshops bieden ook complete duikcursussen met internationaal erkende duikdiploma’s aan. Slechts enkele duikshops organiseren tours naar Banco Chinchorro. Houd er rekening mee dat de tour pas doorgaat bij een minimum van 6 personen en het weer moet ook goed zijn. 

Nooit gedoken maar wil je het proberen? Dan is een ontdekkingsduik jouw perfecte keus. Met een beetje theorie en een zeer ondiepe duik bepaal je achteraf of duiken jouw ding is of niet. Als je na deze proefduik helemaal verkocht bent, en je wilt je duikbrevet gaan halen, dan telt deze proef duik al als 1 van de 5 benodigde duiken!. 

Voor een complete duik cursus kun je het beste minimaal 4 dagen uittrekken.

Wil je duiken in Mahahual of wil je leren duiken in Mahahual? Kom naar de Costa Maya en ontdek al het moois dat de onderwaterwereld vlak voor ons hotel te bieden heeft!