Eco Hotel Maya Luna Mahahual Ons Hotel

Accommodaties ecologisch hotel Maya Luna

Hotel Maya Luna is een rustig, klein ecologisch hotel ten zuiden van Mahahual, Costa Maya. Wil je even weg uit de gekte en de stress van het dagelijks leven? Dan zijn de accommodaties van Maya Luna de perfecte plek om bij te komen. Hier kun je lezen, luieren of een beetje na te denken in een mooie, relaxte omgeving.

Hotel Maya Luna ligt in een afgelegen gebied op slechts 3 km ten zuiden van het kleine vissersdorpje Mahahual. Het restaurant van het hotel is open van 08.00 uur tot 20.00 uur. Snorkelen en duiken is fantastisch voor de kust van ons hotel. We helpen je graag bij het organiseren van snorkel-, zeil- en duikexcursies. Hotel Maya Luna is een ecologisch resort; ons hele resort werkt op zonnepanelen en voor het watervoorzieningshotel maken de accommodaties van Maya Luna gebruik van regenwater. Maya Luna is een huisdiervriendelijke plek. Neem je beste vriend mee tijdens je vakantie. Voor hen is ons strand ook een paradijs!

We raden aan de maankalender te controleren en een paar dagen voordat de maan vol is bij ons te blijven. Aan het begin van de avond zie je de maan uit de zee oprijzen; een ervaring die ongetwijfeld bij de mooiste momenten van de vakantie zal horen. Kinderen kunnen ook slapen in tenten direct voor de bungalow. Gratis parkeerplaatsen zijn beschikbaar voor alle gasten.

Onze accommodaties en het restaurant

Ons hotel telt slechts vijf accommodaties. Aan elke kant van het hoofdgebouw zijn twee bungalows. Onze privésuite voor 4 personen bevindt zich op de eerste verdieping van het hoofdgebouw. Alle bungalows liggen direct aan het strand, dat wil zeggen op slechts 20 meter van de zee.

Alle accomodaties hebben een eigen badkamer met warm en koud water in de douche. Iedere bungalow heeft een patio met hangmatten en een eigen prive dakterras met uitzicht op de oceaan; de favoriete plek van veel gasten. Op het dakterras kun je genieten van de opkomst van de zon, kijken naar de vele zeevogels die hun vis vangen. Of alleen maar naar de golven staren die breken op het rif. Voor elke bungalow staat een kleine parasol met hangmatten en strandstoelen.

Accomodaties | Bungalow Chacchoben

ligt aan de rechterkant van het restaurant. Het heeft een prachtige muurschildering met een jungle-omgeving met Maya-tempels. Daarom is deze bungalow de perfecte keuze voor mensen die geïnteresseerd zijn in de oude Maya-cultuur. Bungalow Chacchoben heeft een queen size bed en daarom een uitstekende keuze voor een stel

Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Chacchoben buitenkant
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Chacchoben cama queen size muur schildering
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Chacchoben queen size bed
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Chacchoben vista al mar

Accomodaties | Bungalow Mayan Village

ligt naast bungalow Chacchoben. De prachtige muurschildering weerspiegelt het dagelijkse leven in een typisch Maya-dorp. De muurschildering zit vol met kleine details, dus na een paar dagen zul je nog steeds nieuwe dingen ontdekken. Met een queen size bed bungalow is Mayan Village perfect voor een stel.

Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Pueblo Maya buitenkant
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Pueblo Maya queen size bed
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Pueblo Maya badkamer
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow Pueblo Maya patio beneden

Accomodaties | Bungalow Chinchorro

is genoemd naar de 3 atols op ongeveer 40 km voor hotel Maya Luna, “Banco Chinchorro”. Chinchorro bank is vooral beroemd om zijn vele scheepswrakken, die ook worden weerspiegeld in de prachtige muurschildering. Hier kun je veel van de fauna terugvinden die je overdag wellicht tijdens het snorkelen of duiken hebt gezien. Bungalow Chinchorro heeft een queensize bed en een eenpersoonsbed. Daarom is dit een goede keuze voor een stel met een kind of twee personen die samen reizen. 2 Mexicaanse kunstenaars schilderden alle muurschilderingen.

BUngalow Chinchorro buitenkant
Bungalow Chinchorro queen size bed
Bungalow Chinchorro queen size bed en eenpersoonsbed
BUngalow Chinchorro badkamer

Accomodaties | Bungalow "La Toza"

(Maya voor Familie) is onze familiebungalow. Met een queensize bed en twee individuele bedden heeft het een uitstekende setting voor ouders met twee kinderen. In deze ruime bungalow bevinden de bedden zich allemaal in dezelfde kamer.

De familiebungalow bevindt zich in de buurt van de restaurant-bar. Ouders kunnen dus op onze patio romantisch dineren terwijl de kinderen slapen. Deze bungalow is ook volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het heeft bijvoorbeeld brede voordeuren en brede deuren naar de badkamer. Naast het toilet en bij de douche zijn muursteunen aangebracht.

Ecologisch hotel restaurant maya luna mahahual familie accommodatie
Familie bungalow op het strand met 3 bedden
Familie bungalow badkamer met toilet en douche
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties bungalow La Toza patio beneden

Accomodaties | Onze ruime privé familiesuite

bevindt zich op de eerste verdieping, op de top van het hoofdgebouw. Het heeft een queensize bed en 2 eenpersoonsbedden die zich allemaal in dezelfde kamer bevinden. Daarom is onze suite perfect voor ouders met 2 kinderen. Je kunt genieten van het uitzicht op de oceaan vanaf het grote terras aan. de voorkant van de suite

Eco hotel Maya Luna Mahahual suite arriba para familia terraza voor de suite met uitzicht over zee
Eco hotel Maya Luna Mahahual suite boven queen size bed
Eco hotel Maya Luna Mahahual suite boven voor familie
Eco hotel Maya Luna Mahahual accommodaties suite boven douche en toilet

Water en electriciteit

Water. Voor haar watervoorziening maakt hotel Maya gebruik van regenwater. Regenwater dat op het dak van de bungalows valt, wordt verzameld in grote kelders onder het terras. Dit regenwater wordt gebruikt voor het douchen en het doorspoelen van het toilet. Aangezien het niet wordt aangeraden om water uit de kraan in Mexico te drinken, staat er een grote bidon met drinkwater in de bungalows.

Elektriciteit. We gebruiken zonnepanelen om elektriciteit te genereren die we in grote batterijen bewaren. We hebben een generator als back-up. Alle bungalows hebben 24 uur elektriciteit. Alle kamers hebben een energiebesparende ventilator aan de muur. De spanning in alle bungalows is 110 Volt.

We baseren onze prijzen op het aantal personen en verschillen per seizoen. Als je wilt reserveren, stuur ons dan een e-mail of gebruik ons reserveringsformulier.

Restaurant Maya Luna

Ons restaurant is open voor ontbijt, lunch en diner. Onze menu kaart is een combinatie van Mexicaanse en Europese gerechten met vaak een oosters tintje aan de smaak. In onze bar kun je  natuurlijk de meeste van je favoriete drankjes en cocktails bestellen. Je kunt zowel binnen als buiten op onze patio eten. Maar de meeste gasten eten het liefst in onze strand tuin, dicht bij de zee.

Onze keuken is inmiddels in de wijde omtrek bekend om onze gevulde ananas. Naast ons vaste menu bieden we regelmatig een dag specialiteit aan. Voor ouders met kinderen: laat ons weten wat hun favoriete gerecht is, en onze kok maakt het klaar. In ons restaurant en op de patio is draadloos internet aanwezig.

Activiteiten in de buurt van ecologisch Hotel Maya Luna

Vlak voor ons hotel ligt het Meso American Barrier Reef. Dit rif is het op een na grootste nog levende rif in de wereld. Het rif strekt zich uit van Honduras tot Mexico. Dit rif biedt uitstekende mogelijkheden voor snorkelen en duiken. We helpen je graag in contact te komen met een van de vele duikshops in het dorp. We kunnen ook vis tours regelen, zowel diepzee vissen als flyfishing. Allemaal met professionele instructeurs of begeleiders. Laat ons weten welke activiteiten je graag wilt doen. Wij brengen je in contact met de juiste mensen.

In en rondom Mahahual zijn er veel sportieve activiteiten te doen. Vanuit ecologisch hotel Maya Luna kun je een aantal hele mooie dagtochten maken. De meest fantastische plekjes liggen op ongeveer 1 a 1.5 uur rijden van ons hotel. Een populaire dagtocht is een bezoek aan de Maya tempels van Chacchoben en Kohunlich. Veel mensen combineren dit met een duik in het meer van Bacalar. Dit prachtige meer wordt ook wel het “Meer van de 7 kleuren” genoemd. Sommige gasten hebben het geluk gehad met dolfijnen te kunnen zwemmen in de open zee.

Huisdieren zijn welkom in ecologisch hotel Maya Luna.